Bessenyei Diána


  Adataim:

  ID:
  IWIREPS_21/011431
  Szakképzettség:
  Sportoktató, Személyi edző
  Nyelvek:
  magyar
  Bemutatkozás:

  Bessenyei Diána vagyok, dietetikus, aerobik sportoktató, személyi edző.
  Középiskolai tanulmányaimat a PTE-ETK dietetikai szakán folytattam, ahol 2009-ben végeztem. Főiskolás éveimet „A kézilabdázók táplálkozása” című szakdolgozattal zártam, melyre jeles értékelést kaptam.
  Munkámat egy vidéki kórházban kezdtem meg, ahol az osztályokon fekvő és a rendelőintézetben megforduló pácienseknek segítettem kialakítani egyéni étrendjüket. Nagyszerű kollegával karöltve létrehoztunk egy Diabetes Klubot, ahol diabetesben szenvedő pácienseink csoportos formában kaptak Tőlünk elméleti és gyakorlati tanácsadást a legfontosabb és legújabb irányelvekről.
  Ez idő alatt indítottam el dietetikai vállalkozásomat, így lehetőségem nyílt több embert elérni, ezáltal segíteni őket a speciális igényeik kielégítésére.
  Élelmezés területén is volt szerencsém tapasztalatot szerezni. A Bátor Tábor nyári turnusában felügyeltem az élelmezési feladatokat, a diétára szoruló gyermekek étrendjét. Élelmezésvezetőként dolgoztam kórházban, önkormányzati központi élelmezésen, óvodában, egyéb állami intézményben, figyelembe véve a közétkeztetés megreformálására irányuló törekvéseket.
  Több évtizedes sportszeretetemet megkoronáztam egy Aerobik sportoktatói oklevéllel, amit 2015-ben szereztem meg a Fitness Companynál. A vizsgákat követő héten már lelkesen oktattam mozgásra is az embereket. Későbbiekben Kickbox Athletics-, STEP aerobik- és GYMSTICK muscle-, X-training oktatói végzettséget is bezsebeltem.
  2017-ben folytattam sporttanulmányaimat: Személyi edzői képesítést szereztem, majd Bosu instruktor tanfolyamot végeztem.
  2018-tól a mai napig a rehabilitációs szemlélet lett úrrá rajtam. Elvégeztem Almásy Csilla (gyógytornász) iskolájában a Preventív gerinctréning képzést, majd a Fasciatréning, mobilizáció, streching képzést, a Mummy Tummy Training / fitmummy postnatális programot, majd a TripleX tréning oktató képzést.
  2020-ban még beszereztem egy Pilates oktatói végzettséget a Fitness Companynál, amire nagyon büszke vagyok. Továbbá hálás is, hogy rátaláltam erre az útra, mert minden eddigi képzésemet egy egészé össze tudom általa kapcsolni, így holisztikusabb szemlélettel segíteni a Hozzám érkezőket!
  A sporttudást ötvözve a dietetikával egyre nagyobb fókusszal kezdtem el foglalkozni a sporttáplálkozással. Mind egyéni sportolók, mind csapatjátékosok stratégiai elemeként részt vettem a jobb teljesítmény elérésében. Jelentkeztem a Tesnevelési Egyetem Sport-specifikus dietetika szakára, de második gyermekem érkezése miatt halasztottam.
  Szakmai munkám során mind edzőként, mind dietetikusként nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy az individuumnak legmegfelelőbb terápiás kezelést alakítsuk ki közösen! Útmutatókat nyújtok, és nem kőbe vésett dogmákat. A segítőszándék vezérel, de a hosszútávon is élhető módszert csak a pácienssel közösen lehet kiépíteni.
  A személyes találkozásig!
  Bessenyei Diána

  Elérhetőségeim:

  Bessenyei Diána - Mozgás&Dietetika

  Tata
  Telefon:
  Online edzés?
  Igen
  Edzés típusa:
  Aerobik, Csoportos órák, Gerinctréning, Mobility tréning, Pilates, Pre- és Postnatál tréning, Személyi edzés
  Hétfő:
  Kedd:
  Szerda:
  Csütörtök:
  Péntek:
  Szombat:
  Vasárnap: