Vigh Mercédesz


  Adataim:

  ID:
  IWIREPS_21/08611
  Szakképzettség:
  Csoportos fitness instruktor, Rekreációs mozgásprogram-vezető (OKJ), Sportoktató, Személyi edző
  Nyelvek:
  angol, magyar
  Bemutatkozás:

  Vigh Mercédesz vagyok, közelebb már az 50-hez mint a 40-hez :) Sportos végzettségeim szerint: Sportoktató (TF 2003), rekreációs mozgásprogram-vezető (IWI 2009), BodyBalls (2011) és BodyRope + saját testúllyal dolgozó tréner (2013), Preventív gerinc tréner (AMA 2016). 2009 óta nordicozom a VDNOWAS alapelveket követve, C-trainer-i képesítésemet 2014 tavaszán szereztem meg. Egyébként pedig nem túl sportos főállásom mellett édesanya is vagyok, amely a világ legszebb hivatása!

  Az ember életében a mozgás rendkívül fontos, főleg ha a nap többségében ülő munkát végzünk! Szeretek olyan mozgásfajtákat végezni és tartani, amelyek a mindennapjaink során végzett tevékenységeinkhez segítenek hozzá, dolgoznak alá: pl. hogyan emeljünk, üljünk, álljunk, járjunk vagy éppen lapátoljunk havat helyesen. Célom, hogy alapot adjak az emberek mindennapi mozgásaihoz. Ehhez kiváló pl. a szabad levegőn végezhető Nordic Walking: a helyes technikával testünk 90%-át átmozgatjuk és megelőzünk mindenféle, a mozgásszegény életmódból adódó 21-ik századi bajt és betegséget. Úgy tartom, hogy ami mozgásra született, azt mozgatni is kell, és mozgatással lehet gyógyítani is. A Nordic Walking mind a prevencióban, mind a rehabilitációban kiváló eszközünk, nem beszélve arról, hogy aki a sportosabb botos gyaloglást választja és versenyezni is szeretne, még ebbe az irányba is elindulhat a Nordic Walking berkein belül.

  A NW alaptechnika oktatásán kívül Egyesületünkkel edzéseket és túrákat, kirándulásokat szervezünk Veresegyházon és környékén (Gödöllői dombság, Szada, Fóti Somlyó, Vác). Hosszabb túráink során Magyarország távolabbi vidékeire is ellátogatunk, sportos haladó csapatunkkal pedig versenyeken veszünk részt.

  2019. októberében a lengyelországi Suchy Bór-ban rendezett Nordic Walking World Cup Tour elnevezésű világbajnokságon korcsoportomban világbajnoki IV. helyezett lettem. A magyarországi kisebb-nagyobb NW versenyeken idáig egyelőre I. helyezéseket értem el.

  Edzőtermem a világ legnagyobb és legszebb edzőterme évek óta, ez pedig a Természet. A NW mellett saját testsúlyos és BodyRope-pal, kislabdával, mini-banddel végezhető edzéseket szervez Egyesületünk Veresegyházon (és környékén).

  Elérhetőségeim:

  A Természet

  Veresegyház
  Online edzés?
  Nem
  Edzés típusa:
  Bodyrope, Csoportos órák, Erőnléti edzés, Funkcionális edzés, Gerinctréning, Köredzés
  Hétfő:
  Kedd:
  Szerda:
  Csütörtök:
  Péntek:
  Szombat:
  Vasárnap:
  Megjegyzés:
  Nordic Walking