2023. május 3-án a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) és az IWI Nemzetközi Fitnesziskola szakmai együttműködési szerződést írt alá. 
 
A márciusban megalapított Prevenciós Platform után tovább folytatódik tehát az egészségügy és a fitnesz szektor közelítése, melyet mi itt az IWI-ben alapvető stratégiai célként tűztünk ki.
Az egészséges életmód sikerességét nagyrészt a helyes táplálkozás és a megfelelő dózisú, jellegű fizikai aktivitás alkotja. Így különösen nagy jelentősége van annak, hogy az MDOSZ és az IWI kölcsönösen elkötelezett a hazai lakosság fittségi és egészségi állapotának javítása, a hiteles minőségi egészségkommunikáció, valamint a szakmai kompetenciahatárok tiszteletben tartása iránt. Az együttműködés a későbbiekben kiterjed közös egészségfejlesztő kampányokra is. Az MDOSZ tag dietetikusok kiemelt kedvezménnyel vehetnek részt az IWI szakmát adó edzőképzésein és továbbképzésein.
 
 
Különösen fontos eredmény számunkra, hogy a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara és a nívós egészségügyi szervezeteket tömörítő Prevenciós Platform mellett már az MDOSZ is a Medical Exercise Specialist (MES) képzésünk szakmai partnere.