EuropeActive ukactive

A EuropeActive és ukactive közösen aláírta a Memorandum of Understanding nevű nyilatkozatot, ezzel megerősítve együttműködésüket

Február 3-án a EuropeActive és ukactive egy új megállapodást jelentett be, melynek értelmében a szektor testületei tovább folytatják a közös munkát a királyság EU-ból való kilépését követően is

Huw Edwards a ukactive vezérigazgatója és Andreas Paulsen a EuropeActive ügyvezető igazgatója aláírták a Memorandum of Understanding (MoU) elnevezésű dokumentumot, melyben foglaltak célja, hogy erősödjön a két szervezet közös missziója, mely a szektor támogatásának és fejlesztésének segítségével kívánja javítani a fizikai aktivitás és testmozgás jelenlegi alacsony szintjét.

A MoU pontosan meghatározza azokat a szakmai feltételeket, amelyekkel biztosítani kívánja, hogy a szabadidősport és fitnesz szektorban tevékenykedő szervezetek és munkaerő rendelkezzen a megfelelő rálátással, tudással és szakmai irányvonalak ismeretével, s mely kompetenciák meglétével képesek legyenek kielégíteni a lakosság jelenlegi és jövőbeni igényeit.

A megállapodás tartalmazza a szektor fejlesztésének támogatására vonatkozó kötelezettségeket

A felek  azon dolgoznak, hogy egy olyan tényekkel és tudományos eredményekkel alátámasztott alapot hozzanak létre, ami jól szemléltei a testmozgás közösségre gyakorolt pozitív hatásait. A szervezetek a tagjaik bevonásával és a partnereikkel együtt törekszenek arra, hogy megnevezzék a szektorális hézagokat, melyek gátolják a hosszútávú pozitív hatások felmutatását.

A két társaság legutóbb egy európai tanulmány elkészítésén dolgozott együtt, mely a covid biztonsági intézkedéssel kapcsolatos adatait gyűjtötte össze Európa-szerte és a UK-ban.

Mindemellett az Erepes (European Register of Exercise Professionals) és CIMSPA (Chartered Institute for the Management of Sport and Physical Activity) között is aláírásra került egy elismerési egyezmény, mely támogatja a CIMSPA szakmai regiszterét (CIMSPA Exercise and Fitness Directory)

Ez az együttműködés jól mutatja azt a törekvést, miszerint támogatja ugyanakkor tiszteletben tartja azokat a döntéseket, amelyeket a felek a hatóságuk alá tartozó regiszterekkel kapcsolatban hoznak meg. Az egyezmény részeként mindkét szervezet regisztere elismeri és elfogadja a partner rendszerbe való tagok regisztrációját. E rendszerek összehangolása -az EREPS és CIMSPA között – egy nagyon fontos lépés a fitnesz és sportszakemberek globális szakmai sztenderdjei egységesítését illetően.

Huw Edwards elmondta: ’Nagyon örülünk, hogy megújítottuk az együttműködésünket a EuropeActive-val épp most, s a sikeres kapcsolatunkra alapozva egyúttal megmutathatjuk a szabadidő és fitneszszektor egységességét a jelenlegi kihívást jelentő időkben is.’

’A Covid és a Brexit okozta politikai és gazdasági bizonytalansággal szembesülve elmondhatjuk, hogy a partnerségünk ereje sosem volt fontosabb és egyértelműbb. Együtt bizonyosak lehetünk abban, hogy a testmozgás a jövőben elfoglalhatja méltó helyét nemzetünk egészsége és sikeressége érdekében.’

Andreas Paulsen, az egyezménnyel kapcsolatban hozzáfűzte, hogy:

A MoU aláírása egy meghatározó lépés afelé, hogy tovább építsük és erősítsük azt a módot, ahogyan közösen dolgozunk egy sor kulcsfontosságú problémán és programon szerte Európában. Brit barátainkkal kiterjesztett partnerkapcsolatunk egy szilárd szimbóluma a fitnesz és sportszektor egységének, amiért a EuropeActive intenzíven tesz és dolgozik és amely kikövezi az utat a jövőbeni szövetségeknek számos, más kereskedelmi társulás partnerei közt.

Különösen, ahogyan kifelé tartunk a Covid 19 pandémiából, szektrounk egysége és együttműködése sarkalatos pont annak fellendülése szempontjából. Nem lesz arra sem idő sem megfelelő alkalom, hogy az egónkat helyezzük előtérbe, iparágunk kollektív érdekei helyett. Ehelyett minden egyes lehetőségnek annyira ambíciózusnak és innovatívnak kell lenni, mint soha azelőtt.

A EuropeActive megtisztelőnek tartja a ukactiv-vel való közös munkát, mivel hiszünk abban, hogy az egyesített forrásaink segítenek a szektorunkat úgy pozicionálni, mint a testmozgást és fizikai aktivitást, de a közösségi, mentális egészséget és wellbeinget is szolgáltató ágazat.

Forrás: itt olvasható

Írta: Csurgó Kriszta

személyi edző, iskolai magatartás és well-being vezető, fitnesz kommunikációs mentor

Kép forrása: itt