Training Provider Forum 2021-hatékony online kiértékelés megvalósítása fitneszszakemberek számára

A EuropeACtive 2021 Április 8-án, csütörtökön tartotta meg a soron következő Training Provider Forumot, (TPF) hogy megvitassák annak az értékelési rendszernek az alkalmazását, melyet a EuropeActive által akkreditált tréningeket nyújtó szervezetek a EuropeActive szakmai sztenderdjeinek mentén dolgoznának ki.

Az előadók és jelenlévő tagok azzal a céllal osztották meg tudásukat, tapasztalataikat és meglátásaikat, hogy az ’Effective Learner Assessment’ témakör alatt lehetséges legyen Európa-szerte tovább emelni a szakmai elvárásokat és sztenderdeket.

A fórum Julian Berriman a Professional Standards Committee (PSC) igazgatója és Anna Szumilewicz igazgatóhelyettes összefoglalójával kezdődött, mely során a PSC eddigi elvégzett munkáját mutatták be a közönség számára.

A tanulók kiértékelésének fontosságát kiemelve Julian Berrimen elmondta: ’Azon dolgozunk a tréninget nyújtó közösséggel, hogy meghatározzuk a képesítések kiértékelésének gyakorlatát.

Ezzel elérhetjük, hogy pozitívan befolyásoljuk és támogassuk mind az előadásmódot mind pedig a kiértékelés folyamatát a EuropeActive által akkreditált tréningek szolgáltatói számára.’

Anna Szumilewicz kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy:  ’egy olyan képesítési formátumot alkalmazni a jövőben,  mely egyértelműen megnevezi a tréninggel megszerezhető ismereteket és készségeket, valamint egy megfelelő kiértékelési kritérium rendszert implementálni, mely előremozdítja a tréningeket nyújtók európai sztenderdnek megfelelését, nagyon fontos törekvés.’

A Keliri Health Academy program coordinátorja, Ben Pratt elmagyarázta azt a folyamatot, mely mentén az online elméleti kiértékelést fejlesztették: ’ Az volt a szándék, hogy olyan online elméleti tesztet tudjunk nyújtani, mely lefedi a legfőbb kiértékelési kritériumokat minden egyes modul során, melyet a EuropeActive személyi edző képzés alkalmával meghatároztunk. Ezzel a módszerrel lefedve minden egyes modult és egységet, a javasolt elméleti kiértékelés egy igazán komplex ellenőrzést tett lehetővé, ahol a személyi edzéshez szükséges ismereteket és készségeket nagyon hatákonyan tudtuk értékelni.’

Az esemény harmadik részében a EuropeActive Accreditation Manager, Charlie Heywood moderált egy panelt a fitneszszakemberek számára szóló egységes gyakorlati kiértékelés fontosságáról. Jonathan Fagerlund (Axelsons PT Education), Stella Papagianni (A.F. Studies) és Espen Arntzen (AFPT) is részletekbe menően megosztották tapasztalataikat az edzőtermi gyakorlati kiértékelések folyamatáról.

A résztvevők megerősítették, mennyire kritikus a biztonságos és hatékony tréning szolgáltatások szerepe és, hogy mennyire hasznos lenne az egyes eltérő országokban sztenderdizálni a kiértékelés folyamatát.

A fórum Julian Berriman köszöntésével ért véget, mely során köszönetet mondott a résztvevőknek és meglátásaik megosztásának, valamint összegezte az esemény eredményeit.

Írta: Csurgó Kriszta
Személyi edző, iskolai magatartás és well-being vezető, fitnesz kommunikációs mentor.

Kép forrása