Szektorális összefogás

Az IWIREPs elsősorban azért jött létre, hogy megvalósítsunk egy olyan összefogást a fitnesz- és egészségfejlesztési szektorban, melyre még nem volt példa! Az edzőközösség létrehozása régi álmunk volt, ennek elindításához a szakmai ágazatunkat különös mértékben megviselő, 2019- től kezdődően életbe léptetett COVID intézkedések és ezek tovagyűrűző hatásainak felismerése adták meg a lendületet.

Ezen az oldalon gyűjtjük Nektek össze, hogy mik azok a lépések, amelyeket szervezetünk megtett ágazatunk megsegítése érdekében. Az oldal tartalma természetesen folyamatosan frissül, hiszen nem állunk meg itt, az IWIREPs munkatársai már a következő lépésen gondolkodnak.

Dr. Zopcsák László, az IWI Nemzetközi Fitnesziskola alapítója és stratégiai ügyvezetője, a járványügyi intézkedések nyomán kialakult helyzetről több platformon is felszólalt, az illetékesek állásfoglalását és segítségét kérve, a teljes fitnesz- és egészségfejlesztési szektorra irányítva a figyelmet.

Az IWI lépései a fitnesz szektort sújtó COVID helyzet menedzselésére:

 • Szakmai állásfoglalást tettünk közzé, melyet eljuttatunk a sportért felelős Államtitkárnak 2020.11.14-én. Ennek kivonata megjelent az Indexben, melyet eddig 6500-an osztottak meg, és 150 000-en olvastak.
 • Együttműködési javaslatot tettünk a Magyar Szabadidősport Szövetségnek.
 • Kérdőívben kérdeztük a hazai fitnesz szektort, hogy felmérjük a vírushelyzet okozta problémákat, és megoldási javaslattal álljunk elő. Közel 800 választ kaptunk!
 • COVID-Fitnesz munkacsoportokat hozunk létre és működtetünk:
  • Szakmai
  • Jogi, gazdasági
  • Prevenciós, népegészségügyi területen
 • Részt vettünk a fitnesz termek vezetőinek online megbeszélésén, melynek témája a COVID bezárások által sújtott szektor problémáinak és a lehetséges megoldások áttekintése volt.
 • Lebonyolítjuk a 2021-es EU-s Deloitte-EuropeActive piackutatást.
 • Összegezzük az eredményeket, és ajánlásokat fogalmazunk meg a kormányzat, illetve a Magyar Szabadidősport Szövetség felé.
 • Értékelő online konferenciát szervezünk 2021. január 20-án.
EuropeActive & Deloitte EHFMR kutatás 2021
EuropeActive & Deloitte EHFMR kutatás 2020
Olvasd!

Index interjú

Szakmai állásfoglalás

Deloitte publikáció 2020

Prof. Dr. Ács Pongrác PhD egyetemi tanár dékáni feladatokkal megbízott általános és stratégiai dékánhelyettes a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet intézetigazgatója bocsátotta rendelkezésünkre legutóbbi tanulmányukat: Változások a magyar lakosság élet- és munkakörülményeiben kiemelten a fizikai aktivitás és a sportfogyasztási szokások vonatkozásában címmel.

Csatlakozz!

Ha Te is aktív edző, vagy társszakmában dolgzó kolléga vagy, csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz is ide kattintva!

Már számos céggel folytatunk partnerségi egyeztetést! Amennyiben úgy látod, hogy csatlakozni szeretnél hozzánk, közös erővel szeretnél felszólalni a fitnesz- és egészségfejlesztési szektorért, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot emailben: info@iwireps.hu!

Mondd el!

Kérdéseidet, észrevételeidet várjuk bizalommal az info@iwireps.hu email címen!